Een digitale drukkerij ontvangt van klanten grote bestanden die door hun mensen bewerkt en druk klaar gemaakt worden. Na goedkeuring door de klant gaat het drukwerk in productie en bewaren ze de finale bestanden in hun systeem zodat ze hun klant snel kunnen helpen bij herdruk of aanpassing.
Als digitale pionier stelt Burocad hoge eisen aan haar netwerk om hun productieproces vlot te laten lopen:
1. Makkelijke en snelle toegang tot grote bestanden (klikken zonder koffiepauze).
2. Bestanden delen over hun 4 verschillende vestigingen (Burocad-Printsalon) en mobiel toegankelijk.
3. Gestructureerde opslag van data (juiste versie met 1 klik).
4. Backup van alle bestanden.
5. Automatisch archief dat toegankelijk blijft.
6. Geen productieverlies tgv netwerkissues.
7. Makkelijke uitbreiding van 't netwerk gericht op groei.
De oplossing
Voorgaande eisen werden vertaald naar een state-of-the-art netwerkdesign:
1. Optimalisatie van bestaand gigabit netwerk.
2. Synchronisatie over internet van werkbestanden op locale meMber servers met toegankelijkheid van 't ERP systeem via een Remote App.
3. Schrijven van API voor optimalisatie van opslag bestanden in Multi Press.
4. Centralisatie van backup met kopie naar de cloud.
5. Optimalisatie van archiveringsprocedure in Multi Press.
7. Modulaire setup herleid uitbreiding qua compute & storage tot het toevoegen van nodes in het netwerk.
Procesomschrijving
Convilguous analyseerde samen met de klant de bestaande processen. Via Citrix werden de orders aangemaakt in Multi Press, ook in de Printsalon filialen. De upload van den goedgekeurde “voor druk” bestanden verliep echter traag (door de grootte van de bestanden en de beperkte internet upload) en bijgevolg werden deze bestanden lokaal op een pc of een NAS bijgehouden. Het versiebeheer van de bronbestanden ging hierdoor verloren en vielen ook buiten de backup. Het centraal orderbeheer via Multi Press bleef het hart van de onderneming en hiervoor werd een Terminal Server Farm opgezet met load balancing voor een optimale performantie en ruimte voor groei. Door de grootte van de bestanden en de kostprijs van glasvezel connecties in alle filialen, was migreren naar de cloud geen optie. Om de koppeling van de bronbestanden aan de orders te vergemakkelijken, werden member micro servers opgesteld in de filialen achter een VPN tunnel. Vervolgens schreven we een API om het mogelijk te maken voor de gebruiker om de bestanden op te slaan op het lokale netwerk van het betreffende filiaal en deze in de background te synchroniseren naar de centrale database. Zo wordt er geen tijd verloren in de productie en blijft de administratie van de bronbestanden accuraat, is er een efficiënt versiebeheer en komen de bestanden automatisch in het archief en de backup terecht.
Resultaten: MiekeNeven vertelt
"We beschikken vandaag over een netwerk waar iedere medewerker vlot toegang heeft tot het ordersysteem, dit tevens onderweg of in de filialen en dus veel gemakkelijker als vroeger om de administratie in orde te houden. De redundante setup heeft ervoor gezorgd dat we geen uitval meer hebben, als één server uitvalt neemt de andere gewoon over. Convilguous heeft ons dat gedemonstreerd door gewoon een server af te zetten. Ook als niet ITer is dat indrukwekkend om te zien. Omdat we zonder die server in geen enkel filiaal kunnen werken, doet ons dat het belang van deze ontdubbeling inzien. We hebben de Business Continuity oefening gedaan met Convilguous en het productiviteitsverlies van een dag downtime met 30 mensen maakt de investering meer dan verantwoord."